Varmt välkommen till

Attention Eskilstuna-Strängnäs!

Attention Eskilstuna-Strängnäs är en lokalförening till Riksförbundet Attention som är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, anhöriga och yrkesverksamma.

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar ”NPF” är diagnoser som ADHD, Asperger, AST, Tourettes syndrom, OCD, Språkstörning och Trotssyndrom.

Vi anordnar regelbundna cafékvällar i både Eskilstuna, där vi träffas och utbyter erfarenhet samt studiecirklar, anhörigträffar, medlemsträffar, aktiviteter m.m efter medlemmarnas önskemål.

Vi informerar också på skolor, vårdinrättningar och myndigheter om hur det ser ut runt personer med NPF som ADHD, AST, Tourette, OCD etc.

Som medlem kan du även få olika former av stöd från oss i mån om tid (vi arbetar alla ideellt) som tex. en kontaktperson som kan möta upp innan en träff, mentor som man kan kontakta för råd och stöd i olika situationer kopplade till en diagnos, både för dig med egen diagnos och dig som anhörig. Skicka oss ett mail om du känner att du skulle kunna vara hjälpt av detta så berättar vi om möjligheten finns till just det du har behov av.

Vill du bli medlem i din lokalförening kan du fylla i det formulär som ligger på  Riksförbundets sida. Här kan du också logga in och ändra dina uppgifter, se fakturor m.m. Är det första gången du loggar in trycker du på ”glömt lösenord” så skickas ett nytt till dig.
Som medlem kan du lägga till familjemedlemmar till ditt medlemskap. Om du anmäler hela familjen så är ni alla försäkrade genom vår olycksfallsförsäkring när ni deltar i våra aktiviteter. Dessutom hjälper du oss att bli starkare så vi kan göra ännu mer för att förbättra situationen för personer med NPF.

Eftersom vi samarbetar med Studieförbundet vuxenskolan är du även via dem försäkrad, när du deltar i de studiecirklar och föreläsningar som vi har tillsammans med dem.

Du tar lättast kontakt med oss via detta formulär eller på vår sida på Facebook Du kan också gå med i vår slutna facebookgrupp, för att få tips och råd eller dela med dig till andra medlemmar. Vi har även slutna facebookgrupper för ungdomar och unga vuxna: ”Attention Eskilstuna-Strängnäs ungdom”och ”Attention Eskilstuna-Strängnäs unga vuxna”

Vi har våra lokaler i Föreningshuset på Eleonoragatan 18 i Eskilstuna

Om du kommer till oss på någon av våra träffar är det viktigt att du inte har starka dofter eller parfym på dig, eftersom det finns personer som inte tål det i huset.

Vi i styrelsen hoppas vi ses snart!

Merja, Yvonne, Kia, Emeli, Mia och Marko.